Повідомити про помилку

Вагнергейт: Безугла перервала засідання ТСК, коли Бурба дійшов до винуватців перенесення операції

20 вересня 2021 19:49
Вагнергейт
views 1579
shares 2
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив нардеп від фракції «Голос» Роман Костенко та журналіст Юрій Бутусов на Facebook.

«Сьогодні ТСК, яка розслідує справу „вагнерівців“ продовжила заслуховувати екс-начальника ГУР МОУ Василя Бурбу. Однак, коли Василь Бурба дійшов до надзвичайно важливої частини своєї доповіді, Комісія вирішила терміново оголосити перерву до завтра без пояснення причин„, — написав нардеп.

Журналіст Юрій Бутусов уточнив, що засідання перенесли вчетеверте.

«Сьогодні ексглава ГУР Василь Бурба почав давати свідчення слідчій комісії, засідання почалося о 9.00. Йшлося про планування та хід операції. Однак, як стверджують наші джерела на засіданні комісії, як тільки Бурба почав давати свідчення про те, хто і за яких обставин дав команду перенести спецоперацію, голова комісії Мар'яна Безугла заявила про перерву. А в кінці перерви раптово заявила про перенесення засідання. Причини не озвучені. Сьогодні засідання не з буде продовжено, хоча до кінця робочого дня депутатів достатньо часу, щоб дослухати Бурба повністю. Очевидно, розслідування знову затягують за вказівкою офісу президента», - зазначив головред «Цензора».

Як передає Еспресо.TV, нардеп Микола Княжицький опозицію не допустили до слухання справи.

«Членами ТСК по справі „вагнерівців“ є народні депутати від фракції „Слуга народу“, а також представник від фракції „ОПЗЖ“ пан Кузьмін. Так от, на прохання депутатів від „Слуги народу“, нам заборонили слухати засідання даної комісії і продовжили перерву, а потім взагалі попросили нас покинути кабінет. Є декілька речей, на які я б хотів звернути увагу. По-перше, пан Бурба сказав про те, що українські розвідники працювали чесно та самовіддано. Справа в тому, що наші розвідники працювали не тільки з службових мотивів, а й особистих. Оскільки багато працівників Головного управління розвідки МО України загинули на Сході України» — розповів Княжицький.

«Загалом пан Бурба підтвердив все те, що ми бачили в численних телевізійних розслідуваннях щодо спецоперації  по затриманню „вагнерівців“. Зокрема, не було жодних спростувань щодо інформації телеканалу CNN. І найголовніше, коли мова зайшла про те, хто ж знав про це, пан Бурба спочатку про це сказав, а потім хотів розповісти як це все відбувалось, вони закрили комісію і заборонили брати в цьому участь» — додав народний депутат.

Нагадаємо, 8 вересня на CNN випустили матеріал, де заявили, що ЦРУ фінансувало операцію української розвідки по захопленню російських бойовиків, які воювали в ОРДЛО проти України.

Голова ТСК щодо «Вагнергейту» нардеп-"слуга“ Мар'яна Безугла заявила, що опозиція намагається зірвати розгляд справи.

Про це вона сказала в ефірі „Україна 24“, передає „УП“.

Хочу зазначити, що, на жаль, наразі опозиція намагається зірвати розгляд справи по суті.

Тим не менше, ми продовжуємо роботу, був частково заслухано також свідок — пан Бурба, ми продовжимо його заслуховувати і протокол про це також буде доданий до матеріалів ТСК…

Що я говорила про опозицію… Намагання зриву роботи ТСК та розгляду питання по суті також стосується того, що ми обмежені в своєму переході до наступного питання – питання Іловайську та роботи пана Медведчука з представниками РФ є не менш резонансними для українського суспільства«, — сказала Безугла.

 

Коментарі

Інші новини по темi