Повідомити про помилку

Печерський суд заочно арештував Азарова

20 жовтня 2021 19:13
Події
views 185
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розлідувань.

20 жовтня 2021 року слідчим суддею Печерського районного суду Києва було задоволено клопотання слідчого ДБР.

Рішенням суду Миколу Азарова заочно арештували за підозрою у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що зміст та умови Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України були нав'язані Президентом РФ Дмитром Медвєдєвим тодішньому Прем'єр-міністру України напередодні її підписання у Москві 21 квітня 2010 року„, — йдеться в повідоленні.

Зазначається, що колишній прем'єр-міністр України свідомо забезпечив візування та погодження проекту документа уповноваженими посадовими особами (міністрами, керівниками правоохоронних органів та від імені Кабінету Міністрів України).

Таким чином Азаров сприяв реалізації інтересів РФ під час усіх стадій погодження проекту Угоди та її імплементації.

«Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані дії експрем'єра України Миколи Азарова на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності нашої держави. У подальшому такі дії сприяли окупації Криму Російською Федерацією„, — додали у відомстві.

Встановлено, що ці вчинки здійснювались за попередньою змовою групою осіб з тодішнім президентом України Віктором Януковичем, якому також повідомлено про підозру у цьому кримінальному провадженні та якого оголошено в розшук.

Обрання Азарову заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою надасть підстави звертатись із запитами щодо надання міжнародно-правової допомоги про його екстрадицію, а також дозволить ініціювати питання про здійснення спеціального досудового розслідування.

Нагадаємо, 7 жовтня експрезидента Віктора Януковича було заочно заарештовано у справі про незаконне привласнення Межигір'я.

Коментарі

Інші новини по темi