Повідомити про помилку

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Януковича

7 жовтня 2021 14:48
Події
views 142
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Трансляція засідання суду доступна в YouTube.

7 жовтня слідча суддя антикорупційного суду Катерина Широка обрала запобіжний захід у вигляді заочного арешту для президента-втікача Віктора Януковича.

Заочний арешт необхідний для оголошення Януковича у міжнародний розшук Інтерполом та початку процедури заочного суду над ним.

Відповідне рішення ще може бути оскаржене в апеляційній палати ВАКС.

За версією слідства, син президента Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям.

Його батько Віктор у 2007 році на посаді прем'єр-міністра був пособником.

Шляхом зловживання своїм службовим становищем він допоміг заволодіти державним майном в особливо великих розмірах. Також сина Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Стосовно сина теж ініціювали заочну процедуру.

25 серпня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) щодо Януковича та його сина, які підозрюються у незаконному привласненні комплексу «Межигір'я».

У САП заявили, що рішення ВАКС дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваних, «що вже сім років переховуються на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором».

Коментарі

Інші новини по темi