Повідомити про помилку

США запровадили санкції проти колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького

9 грудня 2021 18:18
Події
views 592
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

США ввели санкції проти колишнього голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького. Обмеження також запроваджено щодо його дружини. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. 

У Міжнародний день боротьби з корупцією США наголосили, що вбачають цю боротьбу ключовою опорою демократії, а відтак запровадили санкції проти низки осіб, серед яких і представник судової системи України.

У тексті заяви йдеться, що Олександра Тупицького та його дружину внесли у санкційний список за значні корупційні дії, зокрема за отримання хабара під час роботи в українській судовій системі. 


«Олександра Тупицького, колишнього голову Конституційного суду України, за серйозні корупційні дії, у тому числі отримання грошового хабара під час служби в українській судовій системі. Дружина Тупицького Ольга Тупицька також фігурувала у цьому„, – сказано на сайті Держдепартаменту США.

Перед цим до санкційного списку внесли колишнього першого заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Коментарі

Інші новини по темi