Повідомити про помилку

США виділили Україні 45 млн доларів гуманітарної допомоги

2 вересня 2021 17:18
Політика
views 230
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сполучені Штати надали Україні гуманітарну допомогу в розмірі 45 млн доларів. Ці кошти виділили на підтримку 3,4 млн українців, які постраждали і страждають від російської агресії на Донбасі, повідомив Ентоні Блінкен у Twitter. 


«Ця допомога дозволяє нашим гуманітарним партнерам підтримати більшість з 3,4 млн українців, які цього потребують», – написав Держсекретар США.

Нагадаємо,президент України Володимир Зеленський у США провів зустріч з американським лідером Джо Байденом. Глави двох держав провели двогодинні переговори у Білому домі. Ще під час зустрічі 


Офіс президента опублікував текст спільної заяви України та США щодо стратегічного партнерства. У документі, зокрема, зазначається, що зв'язки між Україною та США є міцнішими, ніж будь-коли.

У заяві вказано, що:

- Україна й США активізують Комісію стратегічного партнерства, засідання якої відбудеться восени у Вашингтоні. Там міністр закордонних справ України та державний секретар США затвердять нову Хартію.

- США разом з Україною будуть працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її агресію.

- США ніколи не визнають анексію Криму,підтверджують повну підтримку міжнародних зусиль, включно з тими, що вживаються в нормандському форматі.

- США також підтримують Кримську платформу та закликають Росію виконати зобов'язання щодо припинення вогню на сході України та по-справжньому брати участь у врегулюванні конфлікту для завершення війни.

- США підтримують право України обирати свій власний зовнішньополітичний курс вільно від зовнішнього втручання, включаючи питання вступу до НАТО.

- США нададуть Україні допомогу у розмірі 60 млн доларів, що включає бронебійні системи «Джавелін» та інше оборонне летальне й нелетальне обладнання.

- У жовтні Україна та США проведуть у Києві засідання українсько-американського Кібердіалогу для сприяння двосторонньому співробітництву в галузі кібербезпеки.

- Україна та США домовилися про підтримку безпечного цілодобового зв'язку через Національний центр США зі зменшення ризику ядерної небезпеки.

- Україна та США виступають проти «Північного потоку-2», який розглядається як загроза для європейської енергетичної безпеки.

- США мають намір надати Україні додаткову допомогу для боротьби з коронавірусом. Зокрема, буде виділено додаткові 12,8 млн доларів.

- Цього року уряд США надасть Україні додаткові 45 млн доларів гуманітарної допомоги.

Коментарі

Інші новини по темi