Повідомити про помилку

Вашингтон. Українці передали США списки пов'язаних з Коломойським осіб та компаній

23 жовтня 2021 14:56
США
views 2857
shares 1
comments 3
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає пресслужба «Української стратегічної ініціативи».

20-22 жовтня у столиці США Вашингтоні відбулися заходи в рамках проекту «Українсько-Американські діалоги безпеки».

Представник Української стратегічної ініціативи Ostap Kryvdyk провів зустрічі з представниками органів державної влади та аналітичних центрів Сполучених Штатів Америки.

Однією з ключових тем для обговорення стало подолання негативного впливу олігархів на українські реформи та ситуацію в Україні в цілому.

Зокрема було обговорено деструктивну роль олігарха Ігоря Коломойського, «вплив якого завдяки потуранню української влади стрімко зростає».

Читайте також. Коломойському та Боголюбову заборонили продаж активів у США — ПриватБанк

Сторони обговорили перешкоджання Ігорем Коломойським  господарській діяльності  західних інвесторів, зокрема TIU Canada.

«Остап Кривдик відзначив позитивний ефект від застосування персональних санкцій США щодо Коломойського та його оточення» — йдеться в повідоменні.

Водночас в «Українській стратегічній ініціативі» констатують, що українська влада не підтримала санкції США щодо олігарха.

«Коломойський в Україні досі не перебуває під слідством, щодо його компаній не застосовано санкцій. Щоб спонукати українську владу діяти потрібен ще один імпульс від США, — а саме застосування фінансових санкцій проти компаній імперії опального олігарха, яка стала фінансовою базою для сил реваншу та ворогів поступу України на захід.  Українська стратегічна ініціатива  підготувала перелік компаній з орбіти Коломойського, а також список суддів, які всупереч законодавству України сприяють олігарху в його спробах повернути конфісковане або націоналізоване майно. Ці матеріали передано до Державного Департаменту, Департаментів Юстиції та Фінансів, а також у профільні комітети Конгресу і Сенату США„, — зазначили в Українській стратегічній ініціативі“.

Співзасновник партії „Демократична Сокира“ Юрій Гудименко уточнив, що документи готували експерти його політсили за участі „Руху опору капітуляції“.

Ці документи стосуються Ігоря Валерійовича Коломойського. Це не просто документи. Це списки. Це списки для санкцій США. Це списки заводів, фірм та підприємств Коломойського. Це список пов“язаних з ним осіб. І це список суддів, які працюють в його інтересах. Чому з»явилися ці списки, з якого боку була ініціатива, який наступний крок – можете здогадатися. Від себе скажу, що особисто я бачу введення санкцій США проти Ігоря Коломойського та його посібників абсолютно неминучим«, — зазначив політик.

Нагадаємо,  березі 2021 року США запровадили персональні санкції щодо Ігоря Коломойського та його найближчих родичів.

Наразі олігарх опинився під тиском кримінальних розслідувань в Сполучених Штатах, Швейцарії та Ізраїлі.

 

 

Коментарі

Інші новини по темi