Повідомити про помилку

Коломойському та Боголюбову заборонили продаж активів у США — ПриватБанк

25 серпня 2021 15:00
США
views 311
shares 10
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

23 серпня Суд штату Делавер відхилив скаргу Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова щодо розгляду в Україні справи за позовом ПриватБанку, повідомляє Укрінформ".

"23 серпня 2021 року Канцлерський суд (суддя Слайтс (Judge Slights)) відхилив клопотання відповідачів про припинення розгляду справи за позовом Банку, в якому відповідачі заявляли, що справа нібито має розглядатись судами України (forum non conveniens)", — йдеться у пресрелізі.

Згідно з рішенням, Канцлерський суд штату Делавер продовжить розгляд справи за цивільним позовом АТ КБ "ПриватБанк" проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших юридичних та фізичних осіб щодо, серед іншого, стягнення збитків, спричинених відповідачами банку до його націоналізації у грудні 2016 року.

Суд задовольнив клопотання ПриватБанку та виніс наказ про збереження активів (status quo order). Відтак, в країні діє заборона на будь-які дії поза межами звичайної господарської діяльності з різноманітними активами відповідачів у США.

У суді назвали цей наказ є "гарантією надання позивачу належного забезпечення вимог на суму більше $600 млн, відшкодування яких він вимагає в рамках цього провадження".

Втім, у ПриватБанку поянили, що суд задовольнив клопотання адвокатів Коломойського та призупинив провадження в окремій частині, допоки пов'язані судові процеси в Україні не будуть вирішені по суті.

Нагадаємо, у грудні 2019 року ПриватБанк звернувся до Окружного суду міста Тель-Авів із позовом до своїх колишніх власників щодо відмивання грошей — щонайменше $600 мільйонів незаконно вивели з банку у період з 2007 до 2011 року та розмістили на банківському рахунку в Ізраїльському Банку Дисконт (Israel Discount Bank).

18 серпня ПриватБанк опублікував у газеті "Голос України" повідомлення про вручення ізраїльського позову про виведення $600 млн своїм колишнім власникам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

"ПриватБанк звернувся до Окружного суду м. Тель-Авів-Яффа, Ізраїль, із позовом до своїх колишніх власників та інших відповідачів стосовно, як заявляється, їхніх шахрайських дій, незаконного привласнення та відмивання коштів, в результаті чого, щонайменше 600 млн дол. США (приблизно 16,5 млрд гривень) були незаконно виведені з Банку в період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в Ізраїльському Банку Дисконт (Israel Discount Bank)", – йдеться в повідомленні.

Коментарі

Інші новини по темi