Повідомити про помилку

Справу Приватбанку та Нікопольського феросплавного передали до Верховного Суду

19 жовтня 2021 16:58
Події
views 752
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє прес-служба ДемСокири.

У вівторок, 19 жовтня Касаційний Господарський суд у Складі Верховного Суду передав справу Ігоря Коломойського до Великої Палати Верховного Суду. 

Активісти ДемСокрири, які провели спільно з Рухом опору капітуляції, акцію біля Суду, зазначають, що Коломойський через українські суди намагається отримати вигідне для себе рішення, аби відбілити свою репутацію перед Канцелярським судом американського штату Делавер.

Член політради ДемСокрири Антон Швець зазначив, що у зв'язку з передачею справи до Великої Палати Верховного Суду, є два варіанти розвитку подій:

«Оптимістична версія. Коломойському буде значно важче корумпувати велику кількість суддів Верховного Суду значно, аніж купити двох-трьох суддів у нижчих інстанціях. По-друге, сьогодні ми бачили доволі цікаві сигнали під час засідання. Представники Нікопольського заводу феросплавів були явно проти передачі справи до Верховного Суду

Антон Швець на акції під Касаційним Господарським Судом.

«Один із них навіть подав клопотання про перенесення засідання, мотивуючи це тим, що інший представник РАПТОВО захворів на коронавірус. Але судді клопотання мінуснули і все-таки передали справу вище„, — додав Антон Швець.

Антон Швець заявив, що суддя Богдан Львов, який, за його словами, фактично керує усім цим процесом, передав справу самому собі, адже він має великі шанси стати головою Верховного Суду, а попередня голова суду Валентина Данішевська пішла у відставку.

«Якщо ця версія справдиться, то це дуже погано„, — наголосив активіст.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США звинувачує Коломойського, Боголюбова і пов'язаних з ними осіб у придбанні американської нерухомості та американських компаній за гроші українських вкладників Приватбанку, які, ймовірно, були вкрадені до його націоналізації у 2016 році. Але американський суд вирішив чекати відповідного рішення українського суду.

Читайте також. Компанія Коломойського продає арештовану нерухомість в Техасі для погашення боргів

За словами активістів ДемСокири викрадення грошей українців могло відбутися такою схемою: Приватбанк покривав позички українських металургійних заводів новими позичками, а ті сплачувалися з іще одного кредиту, і так буквально до безкінечності через розгалужену мережу офшорних компаній. Після того, як гроші надходили на рахунки кіпрського відділення Приватбанку, вони переводилися спочатку на рахунки компаній, за якими стояли люди переважно з грецькими прізвищами, а звідти — на рахунки пов'язаних з Коломойським американських компаній. Одним з позичальників у подібній схемі був Нікопольський завод феросплавів, який належав Коломойському. Приватбанк у повторній касаційній скарзі просить скасувати рішення суду попередньої інстанції, який визнав всі зобов'язання заводу перед банком виконаними. Але завод вперто йде до суду, щоб суд, своїм рішенням визнав НЗФ чесним позичальником.

Коментарі

Інші новини по темi