Повідомити про помилку

Компанія Коломойського продає арештовану нерухомість в Техасі для погашення боргів

24 вересня 2021 12:46
США
views 241
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає «Радіо Свобода».

Влада США дозволила компанії українського олігарха Ігоря Коломойського продати будівлю в Техасі, яка раніше була заморожена у справі про відмивання коштів, для виплати податкового та інших боргів.

Федеральна окружна суддя США Марсія Кук 22 вересня задовольнила клопотання Міністерству юстиції і дозволила компанії Коломойського продати будівлю в Далласі. У цій будівлі колись була розташована компанія Electronic Data Systems, заснована колишнім кандидатом у президенти США Россом Перо.

«Суд вважає, що проміжний продаж майна необхідний і доречний для збереження вартості майна до завершення провадження у справі про накладення арешту„, – йдеться у рішенні.

Згідно з судовими документами, північнотехаська компанія з нерухомості Centurion American погодилася викупити будівлю за $23,3 млн. Очікується, що продаж буде завершений 27 вересня.

Із цією будівлею станом на 16 вересня було пов'язано понад $425 тис. боргу податку на нерухомість, пені та виплат на користь місцевої громади.

Після виплати боргів та податків решта прибутку від продажу будівлі буде поміщена на депозитний рахунок, яким до кінця судового розгляду керуватиме американський уряд.

Читайте також. Суд Лондона відмовив Суркісам у позові через націоналізацію ПриватБанку

Зазначається, що негайний продаж зменшить ризики від коливань ринку, а також витрати на утримання майна у належному стані. Нерухомість у Техасі наразі не зайнята і, отже, не може отримувати прибуток для покриття видатків на утримання, сплати податків та членських внесків.

У 2020 році Міністерство юстиції звинуватило Ігоря Коломойського в тому, що він придбав будівлю в Далласі, а також ще два об'єкти в штатах Кентуккі та Огайо за кошти, виведені з «Приватбанку» в Україні. Як стверджується, усі три об'єкти підлягають конфіскації на підставі порушень федерального законодавства США про відмивання грошей.

Коломойський відкидає звинувачення і подав заяву на розгляд справи в третейському суді, заявляючи, що США не мали підстав експропріювати його активи.

У серпні на одному з комбінатів Ігоря Коломойського сталася пожежа. За словами журналіста Pittsburgh Post-Gazette Майкла Салла, джерело, знайоме з розслідуванням, повідомив, що на момент початку пожежі в будівлі заводу було відключено електрику, пожежні гідранти були вимкнені, освітлення не було, «тому самі уявіть, що там сталося».

«Ми дійсно вважаємо, що це був свідомий підпал„, — наводить Салла слова представника відділу розслідувань пожеж Брайана Бонерта.

 

Коментарі

Інші новини по темi