Повідомити про помилку

Велика палата Верховного Суду повернула на розгляд Касаційного цивільного суду справу Суркісів

14 вересня 2021 18:57
Події
views 382
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Велика палата Верховного Суду у вівторок повернула на розгляд Касаційного цивільного суду справу про оскарження рішення суду від 2017 року щодо зобов'язань ПриватБанку обслуговувати розміщені до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів, які оцінюють зобов'язання за ними в $347,4 млн.

«Велика палата Верховного Суду проголосувала за повернення на розгляд Касаційного цивільного суду справи (№14-88цс21) за касаційними скаргами ПриватБанку й Кабміну (...). Боюся, що з такими підходами рішення ще довго не дочекається свого довгоочікуваного перегляду», — написав суддя Верховного Суду Віктор Пророк у Facebook.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 9 лютого 2017 року своїм рішенням за позовом компаній Суркісів зобов'язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не мала успіху. У свою чергу ПриватБанк подав касаційну скаргу.

Поки що 15 квітня 2020 року Київський апеляційний суд відхилив апеляцію держвиконавця, залишивши в силі роз'яснення судді Підпалого щодо рішення 2017 року у вигляді зобов'язання ПриватБанку компенсувати компаніям Суркісів $250 млн.

На підставі рішення судді В'ячеслава Підпалого відразу шість британських компаній-стягувачів 28 квітня 2020 року окремо звернулися до Державної виконавчої служби із заявою щодо його примусового виконання, а 29 квітня ДВС Печерського району відкрила виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржнику.

Зазначимо, члени партії «Демократична сокира» влаштували театралізоване дійство-протест перед будівлею Верховного Суду, де мала розглядатися справа про стягнення з ПриватБанку 350 млн доларів США на користь братів Суркісів.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi