Повідомити про помилку

Члени партії «Демократична сокира» влаштували протест перед будівлею Верховного Суду

14 вересня 2021 17:27
Події
views 621
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Члени партії «Демократична сокира» влаштували театралізоване дійство-протест перед будівлею Верховного Суду, де мала розглядатися справа про стягнення з ПриватБанку 350 млн доларів США на користь братів Суркісів. Про це стало відомо з Facebook-сторінки партії.

«Клоуни — це про тих, хто прямо зараз вирішує, чи повинен державний Приватбанк виплачувати 350 мільйонів доларів в офшорки Суркісам та їхньому партнеру Коломойському. На їхньому боці — великі гроші, продажні судді та заступник Андрій Смирнов, який намагається порішати в суді так, щоб гроші Привату перейшли олігархам. На нашому боці — правда і небажання віддати державні кошти олігархам», - йдеться у повідомленні.

Лідер «Демократичної сокири» Юрій Гудименко заявив, що вони вважають незаконними спроби стягнути з ПриватБанку гроші на користь братів Суркісів і вимагають прозорого судового процесу за присутності преси й громадськості.


«Ми хочемо, щоб суди були прозорі, щоб там були телекамери, активісти, щоб ми могли бачити, як відбувається весь процес, і контролювати його не тільки ззовні, але й зсередини. А ще, щоб виконувалося чинне законодавство, бо все, що відбувається після ухвалення „антиколомойського“ закону — це цирк. Всі суди після цього мали припинитися, а вони продовжуються. Продовжується лядський цирк. Все це виглядає досить огидно», — сказав Гудименко.


Нагадаємо, у червні Велика Палата Верховного Суду мала провести перше засідання у справі пов'язаних з братами Суркісами компаній, які хочуть з стягнути з Приватбанку 350 млн доларів, проте через лікарняний судді справа не розглядалась – банк просить про можливість участі у судових засіданнях.

Справу, в межах якої брати Суркіси хочуть стягнути понад 350 млн доларів (10 млрд грн) з державного ПриватБанку передали до Великої Палати Верховного Суду, у відводі судді банку відмовили.

Приватбанк вимагав відводу судді Верховного Суду Сергія Погрібного у справі про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов'язаних із братами Суркісами.

Верховний Суд 8 вересня 2020 року відкрив касаційне провадження за скаргою Кабміну та задовольнив клопотання Приватбанку, чим зупинив стягнення 350 млн доларів з Приватбанку на користь Суркісів (близько 10 млрд грн).  


Зазначимо, вчора стало відомо, що велика Палата Верховного Суду призначила на 14 вересня розгляд справи про оскарження Приватбанком рішення за позовом компаній родини Суркісів. Про це повідомили в банку.

«14 вересня відбудеться чергове засідання Великої палати Верховного Суду по розгляду справи № 757/7499/17 про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов'язаних з братами Суркісами, на підставі якої іноземні компанії, пов'язані з сім'єю Суркісів, намагаються стягнути з банку майже $350 млн», — заявили у фінустанові.

При цьому, розгляд має відбутися в письмовому провадженні — без участі сторін.

У банку додали, що зверталися до суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у судовому засіданні.

Коментарі

Інші новини по темi