Повідомити про помилку

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальну справу проти дівчини загиблого Шишова

17 серпня 2021 15:35
Події
views 497
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальну справу проти Божени Жолудь — дівчини керівника «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова, якого 3 серпня знайшли повішеним у парку в Києві. Про це йдеться повідомленні на сайті відомства.


«У серпні 2021 року підозрювана, перебуваючи під посольством Білорусі в Україні, закликала до масових заворушень зі збройним опором представникам влади, тобто до вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі», — заявили в Слідчому комітеті.


Дівчині висунули підозру за ч. 3 ст. 361 Кримінального кодексу Республіки Білорусь (Участь на території іноземної держави в збройному формуванні або збройному конфлікті, військових діях, вербування або підготовка осіб до такої участі).


Зазначимо, Божена Жолудь заявляла, що Віталій Шишов не міг накласти на себе руки. Вона також приходила на акцію пам'яті Шишова під посольством Білорусі.


Нагадаємо, що голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який зник у Києві 2 серпня, знайшли повішеним у столичному парку. У поліції повідомили, що почали кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство», але будуть перевіряти всі версії. 


Колеги Шишова з Білоруського дому заявили, що за Віталієм стежили, і поліція про це знала. 


У БДУ переконані, що смерть Шишова – це «спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса», і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.



Шишов стояв біля витоків створення Білоруського дому в Україні. Він переїхав в Україну восени 2020 року – після виходу на гомельські протести в серпні і подальшого активного протистояння режиму Лукашенка.


У Білоруському домі Віталій допомогав білорусам, які переїхали до України, організовував акції проти режиму Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроєктів, які допомагають його співвітчизникам.

Коментарі

Інші новини по темi