Повідомити про помилку

Держдеп США відреагував на смерть Шишова

4 серпня 2021 11:45
Політика
views 508
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державний департамент США відреагував на смерть голови «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова. Американці будуть слідкувати за розслідуванням цієї справи. Про це повідомив на брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

«Ми продовжимо уважно стежити за розслідуванням української влади щодо причин його смерті. Пан Шишов був важливим представником білоруського громадянського суспільства і був змушений жити за межами своєї країни через репресії проти журналістів, громадянського суспільства, політичної опозиції, спортсменів та простих громадян з боку режиму Лукашенко», — сказав Прайс.

Нагадаємо, що голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який зник у Києві 2 серпня, знайшли повішеним у столичному парку. У поліції повідомили, що почали кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство», але будуть перевіряти всі версії. 

Колеги Шишова з Білоруського дому заявили, що за Віталієм стежили, і поліція про це знала. 

У БДУ переконані, що смерть Шишова – це «спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса», і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

Шишов стояв біля витоків створення Білоруського дому в Україні. Він переїхав в Україну восени 2020 року – після виходу на гомельські протести в серпні і подальшого активного протистояння режиму Лукашенка.

У Білоруському домі Віталій допомогав білорусам, які переїхали до України, організовував акції проти режиму Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроєктів, які допомагають його співвітчизникам.

Коментарі

Інші новини по темi