Повідомити про помилку

Арахамія «не бачить суспільного значення» у розслідуванні російського громадянства Гогілашвілі

14 грудня 2021 16:56
Політика
views 1842
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це голова фракції «слуг» Давид Арахамія заявив на запит журналістів, передає «Громадське».

У «Слузі Народу» не бачать великого суспільного значення у розслідуванні інформації про те, що вже звільнений заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі може мати російське громадянство.

Читайте також. Уряд звільнив Гогілашвілі 

Голова фракції «слуг» Давид Арахамія відповів журналістам на запитання про розслідвання щодо громадянства Гогілашвілі.

Нагадаємо, «Центр журналістських розслідувань» оприлюднив дані, що Гогілашвілі має і паспорт, закордонний паспорт та індивідуальний податковий номер РФ, і вони позначені в базах як дійсні. Також видання стверджує, що Гогілашвілі працював помічником ексбоксера Миколи Валуєва – депутата партії «Єдина Росія», який брав участь в окупації Криму в складі «десанту» кремлівських депутатів.

На запитання журналістки, чи зацікавлена монобільшість розслідувати призначення заступником очільника МВС людини, яка може мати паспорт РФ, Арахамія відповів:

«Я не бачу такого великого суспільного значення у цьому процесі. Ну був заступник — немає вже заступника. Далі рухаємося».

Арахамія також зазначив, що щодо будь-яких чиновників категорії А СБУ та МВС проводять спецперевірку.

«Чи потрібно вдосконалювати цей процес? Я вважаю, що за неправильне декларування громадянства потрібно запровадити кримінальну відповідальність. Тоді, мені здається, ситуація владнається», — вважає політик.

Російський паспорт?

Центр журналістських розслідувань із посиланням на дані Федеральної податкової служби Росії нещодавно заявив, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі (його вже звільнили через інший скандал), схоже, має чинний паспорт РФ.

Коментарі

Інші новини по темi