Повідомити про помилку

СБУ опублікувала свідчення головного ката донецької в'язниці «Ізоляція»

12 листопада 2021 15:25
Події
views 2335
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Служба безпеки Україна опублікувала окремі елементи свідчень бойовика терористичної організації «ДНР» Дениса Куликовського, який очолював незаконну в'язницю «Ізоляція» в окупованому Донецьку. Наразі він під вартою, з ним проводять слідчі дії. Відео свідчень розмістили на сайті СБУ

Він розповів, що працював в «Ізоляції» з 2014 року, був інспектором охорони, стежив за «безпекою» до грудня 2014 року, потім його призначили начальником.

«Моя роль була витягнути правдиві, скажімо так, свідчення. При кожному допиті були присутні співробітники ФСБ, МДБ, лікар був, щоб якщо людині стало погано, він її відкачував», – сказав Куликовський.


За його словами, до затриманих, які не йшли на співпрацю, застосовувалися тортури. 

«А саме: „тапік“, він же телефонний апарат, прив'язували або до ніг, до пальців, або „Док“, який це все робив, він же Симонов Станіслав, прив'язував до геніталій. Людей садили або в одиночну камеру, де немає туалету, нічого, потім не виводили їх у туалет, давали пляшку, або за наказом Євдокимова Василя, він же „Ленін“, мені надходив наказ поставити людину на добу, щоб вона стояла. Не годувати, не напувати, щоб тільки дав свідчення», – заявив кат «Ізоляції».

Бойовик також розповів, як підриви авто контррозвідника Олександра Хараберюша та полковника розвідки у Києві Максима Шаповалова готувалися на території «Ізоляції». 

Нагадаємо, цього тижня у Києві спіймали керівника донецької катівні «Ізоляція».

Теги

Коментарі

Інші новини по темi