Повідомити про помилку

Євросоюз затвердив санкції проти найманців ПВК Вагнера

13 грудня 2021 12:22
ЄС
views 208
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомив бруссельський журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк у Twitter.

За його словами, 13 грудня Рада ЄС затвердила санкції проти членів приватної військової компанії «Вагнера», а також трьох пов'язаних із нею компаній.

«Затверджені санкції проти групи Вагнера: у списку три енергетичних компанії і вісім осіб, пов'язаних з угрупованням найманців. Рішення буде опубліковане в офіційному журналі ЄС пізніше сьогодні„, — написав він.

Раніше Йозвяк писав, що у ЄС мають намір накласти санкції колишнього офіцера російських спеціальних сил, очільника угруповання Дмитрія Уткіна, одного з підрядників ПВК в Сирії Станіслава Дичка та причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Нагадаємо, ЄС розпочав підготовку до санкцій щодо ПВК Вагнера 14 листопада на тлі новин про участь росіян у подіях в Малі.

Санкції ініціювала Франція. Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан на зустрічі міністрів закордонних справ Союзу розповів, що хунта африканської країни звернулась до російських найманців з метою втримати владу всупереч домовленостям про демократичний транзит.

За участь в бойових діях на території України санкції запровадять проти двох причетних до угруповання: фрилансера Сергія Щербакова — регіонального голови так званого «Астраханського відділення Спілки добровольців Донбасу» та члена Думи Астраханської області Дениса Харитонова. Харитонов, за даними Ради, визнавав, що особисто збив український гелікоптер та два літаки «Су-25» на Донбасі.

За участь у бойових діях у Лівії, яка «загрожувала миру, стабільності та безпеці» в цій країні, під санкції потрапить член угруповання Олександр Кузнєцов.

Через події в Сирії ЄС запровадить санкції проти пов'язаних із ПВК Андрія Трошева та Андрія Богатова. Також Союз застосує обмеження щодо трьох компаній: ТОВ «Велада„, ТОВ «Меркурій» і ТОВ «Євро поліс». Всі вони, за даними блоку, працювали в енергетичному секторі Сирії.

Коментарі

Інші новини по темi