Повідомити про помилку

ЄС готує санкції проти ПВК Вагнера

15 листопада 2021 19:07
ЄС
views 664
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє Reuters.

Країни ЄС погодилися скласти список можливих санкцій проти російських найманців ПВК Вагнера.

Росія може відправити своїх бойовиків до Західної Африки всупереч інтересам Франції.

«Існує спільне бажання визначити правові межі санкцій, що будуть накладені на групу Вагнера„, – заявив Ле Дріан журналістам на полях зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, на якій обговорювали ситуацію в Малі.

Дипломати, які підтримали Францію, повідомили агентству, що знадобиться деякий час для збору доказів, щоб заморожування активів та заборона на поїздки не були скасовані в суді.

Ле Дріан наголосив, що санкції будуть накладені також на компанії, що співпрацюють із ПВК Вагнера.

Французькі офіційні особи заявляють, що хунта Малі звернулася до ПВК, щоб утримати владу після закінчення перехідного періоду. Він має завершитися після президентських виборів та виборів до законодавчих органів 27 лютого.

У травні 2021 року в Малі відбувся другий військовий переворот за кілька місяців.

У вересні повідомлялося, що Росія і Малі готуються підписати угоду про залучення в країну найманців ПВК Вагнера. Франція виступила проти. Друга економіка ЄС стурбована тим, що прибуття російських найманців підірве її десятирічну контртерористичну операцію проти Аль-Каїди та повстанців, пов'язаних із Ісламською державою, у Сахелі, зокрема — угрупування Боко-Харам.

9 вересня глава МЗС РФ Сергій Лавров підтвердив інформацію про те, що перехідний уряд Малі звернувся до Росії з приводу ПВК Вагнера.
Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель на зустрічі з міністром закордонних справ перехідного уряду Малі Абдулаєм Діопом висловив «серйозне занепокоєння» Євросоюзу перед погіршенням політичної, соціальної, гуманітарної ситуації в Малі.

Коментарі

Інші новини по темi