Повідомити про помилку

Рада звільнила 5 міністрів

3 листопада 2021 15:12
Політика
views 198
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

3 листопада Верховна Рада звільняла міністрів.

Першим у відставку відправили  Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

На засідання парламенту Абрамовський не прийшов. У коментарі «радіо НВ» звільнений міністр пояснював, що звільнення було його рішенням після засідання Ради національної безпеки і оборони, де діяльності його відомства надали негативну оцінку стосовно виконання указів президента.

«Суть стосувалася водних ресурсів, лісових ресурсів, надрокористування, хімічної безпеки, управління відходами — там дуже великий перелік питань. Насправді ми маємо завдання від РНБО найбільше серед інших міністерств„, — зазначив він.

На думку Абрамовського, його міністерство непогано справлялося з завданнями. Водночас члени РНБО, за його словами, вважають, що відомство недостатньо ефективно виконувало свою роботу.

Наступним звільнили першого віцепрем'єра — міністра енергетики Олексія Любченка. Його відставку підтримали 320 нардепів.

Читайте також. Обшуки у міністра Любченка: вчора подав у відставку

На посаду Любченка вирішили призначити заступницю Єрмака — Юлію Свириденко.

Третім звільнили Олексія Резнікова, віцепрем'єра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Резнікова планують призначити міністром оборони 4 листопада. 

Четвертим стало звільнення очільника Мінстратегпрому — віцепрем'єра Олега Уруського. За його відставку віддали голоси 342 народних депутата.

Останнім стало звільнення Андрія Тарана. На засідання парламенту він не прийшов. Таран очолював Міноборони з 4 березня 2020 року. Це другий міністр оборони за каденції Зеленського. Перед тим міністром трохи більш ніж пів року був Андрій Загороднюк в уряді прем'єра Гончарука.

 

 

 

Коментарі

Інші новини по темi