Повідомити про помилку

Обшуки у міністра Любченка: вчора подав у відставку

3 листопада 2021 13:31
Події
views 1942
shares 3
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідають журналісти «Слідство.інфо».

Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України проводять обшуки в першого віце-прем'єр-міністра України — міністра економіки України Олексія Любченка, який вчора подав у відставку.

Як повідомляють джерела журналістів «Слідства.Інфо», обшуки можуть бути пов'язані зі «скрутками» і ухиленням від сплати податків.

Також обшуки проходять у виконуючого обов'язки голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова та центральному апараті ДПС.

У НАБУ повідомили, що інформація з'ясовується.

У СБУ «до закінчення дій» відмовились коментувати, але не заперечили проведення операції

Фотографію з місця події журналісти «Слідства.Інфо» отримали від власних джерел.

У Податковій підтвердили обшуки.

«Слідчі дії в податковій службі проводяться по обставинах, виявлених і переданих до правоохоронних органів самою ДПС„, — йдеться в коментарі відомства.

Пізніше розлогий коментар надало Національне антикорупційне бюро.

«НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Служба безпеки України здійснюють обшуки в приміщеннях центрального апарату Державної податкової служби України, ДПС у Полтавській області, за місцем проживання посадових осіб органів податкової служби та низки фізичних осіб у Києві, а також Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях», — зазначили у відомстві.

В бюро підкреслили, що слідчі дії санкціоновані, їх здійснюють в межах розслідування так званих податкових «скруток», яке розпочато за власними напрацюваннями детективів, публікаціями у ЗМІ та інформацією, зазначеною у звіті Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливої корупції чиновників та високопосадовців, які призвели до значних втрат держбюджету. 
Попередня правова кваліфікація ч. 2 ст. 364 КК України.

 

Коментарі

Інші новини по темi