Повідомити про помилку

Володимир Путін назвав Еммануелю Макрону умову для зустрічі «нормандської четвірки»

21 грудня 2021 18:21
Політика
views 1039
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Росії Володимир Путін сьогодні, 21 грудня, поговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном. В ході розмови російський президент назвав умову проведення зустрічі у нормандському форматі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. 

З офіційної заяви пресслужби президента РФ випливає, що Путін повідав Макрону, від яких кроків України щодо реалізації «Мінська-2» залежить можливість проведення нового саміту у «нормандському форматі».

Також обговорили питання офіційної гарантії Москві, що НАТО не розширюватиметься на схід.


«Пріоритетна увага приділена проєктам договору між Росією та США про гарантії безпеки та угоди про заходи забезпечення безпеки Росії та держав-членів НАТО, які були передані відповідним адресатам, включаючи французьку сторону, а потім опубліковані. Володимир Путін поінформував про роботу, що проводиться російською дипломатією на цю тему», – передає Кремль.

Залишається дедалі менше країн, які вірять, що Путін просто так ганяє своїх солдатів уздовж лінії українського кордону. Американська газета The Washington Post 21 грудня видала публікацію, що уряд США розглядає варіанти допомоги українському опору на випадок, якщо Путін захопить владу у нашій країні.

Розвідка Великої Британії попередила свій кабінет міністрів про «реальну можливість» вторгнення Росії в Україну напередодні Різдва. У такому разі це співпаде з 42-ю річницею вторгнення Радянського Союзу до Афганістану.

За даними американського видання New York Times, США та Велика Британія направили в Україну експертів з кібервійни, сподіваючись краще підготувати країну до можливої атаки Росії.

Коментарі

Інші новини по темi