Повідомити про помилку

Путін очорнив Київ перед президентом Франції Макроном

20 серпня 2021 16:10
Політика
views 1406
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Володимир Путін 19 серпня, напередодні приїзду в Москву канцлерки Німеччини Ангели Меркель, говорив по телефону з президентом Франції Еммануелем Макроном і звинуватив Київ у загостренні ситуації на Донбасі. 

Путін звернув увагу на деструктивні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює ситуацію на лінії розмежування, а також тиражує провокаційні законодавчі ініціативи, які прямо суперечать Мінським угодам.


Як повідомили в Єлисейському палаці, щодо України Макрон у тій розмові з Путіним «підтвердив своє бажання працювати над втіленням мінських домовленостей, а це вимагає участі всіх сторін, включно з Росією».

Росія заперечує свою причетність до своєї гібридної агресії на Донбасі і не вважає себе стороною тристоронніх мінських домовленостей, укладених між Росією, Україною й ОБСЄ.

Президенти РФ і Франції обговорили ситуацію в Афганістані після приходу до влади Руху талібів і готовність сприяти встановленню в Афганістані миру і стабільності в рамках РБ ООН і «Групи двадцяти».

На прохання Макрона Путін інформував колегу про хід реалізації тристоронніх заяв щодо Нагірного Карабаху від 9 листопада 2020 року та 11 січня 2021 року.

Була також згадана «ситуація навколо іранської ядерної програми» і тема «Африканського континенту».

Зазначимо, що Ангела Меркель прибула до Москви. Там вона проведе переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Сьогодні очікується її зустріч з Путіним. Як відомо, серед тем зустрічі будуть Україна та Афганістан.


Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Ангела Меркель перед візитом в Україну відвідає РФ.

Офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт на брифінгу 13 серпня оголосив цю інформацію.

«У п'ятницю 20 серпня канцлер відвідає Москву, подробиці програми ми повідомимо вам на початку наступного тижня», — сказав він.

Коментарі

Інші новини по темi