Повідомити про помилку

Україна очікує від США, що обіцянки по протидії «Північного потоку-2» ляжуть на папір

11 вересня 2021 11:26
Політика
views 123
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

США під час візиту президента Володимира Зеленського пообіцяли Україні конкретні кроки у разі запуску російського газопроводу «Північний потік-2». Однак ці обіцянки мають «лягти на папір». Про це стало відомо з заяви глави ОП Андрія Єрмака на форумі «Ялтинська європейська стратегія».

Глава Офісу Зеленського наголосив, що механізм санкцій проти «Північного потоку-2», який працював, був ефективний. Зараз Україна критикує ту позицію, яка склалася у міжнародних партнерів.

«Але і під час зустрічі з федеральним канцлером Ангели Меркель, і під час президента Зеленського до Вашингтону ми дійсно почули, особливо від американської сторони, про конкретні кроки, які будуть вжиті, коли наступить час. Але ми все ж чекаємо, що це ляже на папір», — сказав Єрмак.

Він зазначив, що зараз є приклад Будапештського меморандуму.

«І сьогодні Україна вимушена вірити не словам, а реальним крокам», — додав глава ОП.

Також, глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Росія вже почала використовувати газопровід «Північний потік-2» як зброю проти України.

Про це він заявив в рамках форуму YES Brainstorming в Києві, який організований Ялтинською європейською стратегією і Фондом Віктора Пінчука.

«Ми вважаємо, що вже сьогодні можна говорити про те, що Росія почала використовувати Nord Stream як зброю проти України», – сказав Єрмак.

Він звернув увагу на дані біржі IC Future, там в ході торгів ціна жовтневого ф'ючерса на газ на індекс TTF перевищила 700 доларів за тисячу кубометрів, досягнувши 57,25 євро за мегават/год.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що російський газовий монополіст «Газпром» оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2». Роботи закінчені 10 вересня. Про це повідомили у Газпромі 10 вересня.

«На ранковій оперативній нараді у ПАТ Газпром голова правління Олексій Міллер повідомив, що сьогодні вранці о 8.45 за московським часом будівництво газопроводу Північний потік-2 повністю завершено», — сказано в повідомленні.

Коментарі

Інші новини по темi