Повідомити про помилку

«Газпром» повідомляє про завершення будівництва «Північного потоку-2»

10 вересня 2021 12:21
Політика
views 192
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Російський газовий монополіст «Газпром» оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2». Роботи закінчені 10 вересня. Про це повідомили у Газпромі 10 вересня.

«На ранковій оперативній нараді у ПАТ Газпром голова правління Олексій Міллер повідомив, що сьогодні вранці о 8.45 за московським часом будівництво газопроводу Північний потік-2 повністю завершено», — сказано в повідомленні.

Nord Stream 2 AG, компанія-оператор газопроводу, 6 вересня оголосила про те, що у Балтійському морі проведено зварювання останньої труби Північного потоку-2 .

Агентство Bloomberg повідомляло, що поставки по газопроводу можуть розпочатися 1 жовтня.

Раніше у самому Газпромі зазначали, що Північний потік-2 запрацює до кінця року і прокачає 5,6 млрд кубометрів палива. Укладання першої нитки Північного потоку-2 було завершене на початку червня.

Морський газопровід Північний потік-2 потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік проходить від компресорної станції Слов'янська у Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Загальна протяжність магістралі за двома нитками — 2460 км.

Коментарі

Інші новини по темi