Повідомити про помилку

Посилення каратину відкладається

10 вересня 2021 16:10
Суспільство
views 3823
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Жовтий рівень епідемічної небезпеки введуть після того, як запропоновані Міністерством охорони здоров'я зміни будуть схвалені урядом.

МОЗ проситиме Кабінет Міністрів провести позачергове засідання, на якому внесуть зміни до постанови про дію адаптивного карантину на території України. Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив міністр Віктор Ляшко.

За його словами, протягом поточного тижня МОЗ погодило з центральними органами влади зміни в адаптивному карантині, а наразі відпрацьовуються правки з Міністерством юстиції.


Жовтий рівень епідемічної небезпеки на території всієї України введуть тільки після того, як у межах позачергового засідання Кабінет Міністрів схвалить запропоновані МОЗ зміни.

«Як тільки буде їхній висновок, ми будемо просити прем'єр-міністра скликати позачергове засідання Кабінету Міністрів, де розглянемо питання про внесення змін до постанови про адаптивний карантин. Після цього вона набуде чинності через 7 днів, як її схвалить уряд», — підкреслив Ляшко, відповідаючи на запитання журналістів.

Після схвалення Кабміну, як заявив глава МОЗ, Держкомісія з питань ТЕБ та НС може провести засідання й оголосити жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Що стосується «червоної» зони карантину, такий рівень епідемічної небезпеки буде вводитися для певних регіонів України, де перевищені показники із захворюваності на COVID-19 і госпіталізації.

Віктор Ляшко також нагадав, що в «жовтій» зоні карантину навчальні заклади можуть працювати за умови, якщо 80% педагогічного персоналу вакциновано від COVID-19. Культурні установи і заклади харчування зможуть працювати при «жовтому» рівні епідемічної ситуації за умови, якщо співробітники отримали хоча б одну дозу вакцини.

Нагадаємо, нещодавно Ляшко заявляв, що з наступного понеділка Україна перейде в «жовту» зону карантину.

«У нас відбулось декілька урядових зустрічей, нарад, які чітко показують: Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну з „зеленого“ рівня епідемічної небезпеки в „жовтий“. Ми від Міністерства охорони здоров'я подали відповідне клопотання до Кабінету міністрів України. На цьому тижні комісія ТЕБ та НС, яка розгляне наше звернення. І більше всього, що з наступного понеділка Україна перейде в „жовтий“ рівень епідемічної небезпеки», — пояснив Ляшко.

Коментарі

Інші новини по темi