Повідомити про помилку

Ляшко: з наступного понеділка Україна перейде в «жовту» зону карантину

6 вересня 2021 15:00
Коронавірус
views 1502
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив 6 вересня у ефірі «Україна 24», передає «Лівий Берег».

«У нас відбулось декілька урядових зустрічей, нарад, які чітко показують: Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну з „зеленого“ рівня епідемічної небезпеки в „жовтий“. Ми від Міністерства охорони здоров'я подали відповідне клопотання до Кабінету міністрів України. На цьому тижні комісія ТЕБ та НС, яка розгляне наше звернення. І більше всього, що з наступного понеділка Україна перейде в „жовтий“ рівень епідемічної небезпеки„, — пояснив Ляшко.

За словами міністра, додаткові карантинні обмеження в першу чергу стосуватимуться масових заходів.

Читайте також: Україна опиниться в червоній зоні карантину не раніше листопада, — головний санлікар Кузін

Віктор Ляшко закликав використати останній тиждень «зеленої» зони для активної вакцинації.

«Наразі система охорони здоров'я справляється з кількістю хворих. Середньотижнева кількість госпіталізованих коливається в районі 6-6,5 тис. хворих. Якщо подивитися по ліжках з киснем — 11% ліжок зайнято хворими, але з усіх госпіталізованих 65% потребують кисневої терапії. Це свідчить, що коронавірусна хвороба — не легка, протікає тяжко серед невакцинованих людей. На це треба звертати увагу і не відноситься легковажно до протиепідемічних заходів„, — сказав Ляшко.

Міністр підкреслив, що з наступного тижня школи, де частка вакцинованих менша за 80%, будуть змушені перейти на дистанційну форму роботи. 

Для «жовтого» рівня вакцинованими вважатимуть і тих, хто отримав тільки першу дозу, і тих, хто отримав дві.

Для «червоного» рівня у ці 80% будуть зараховувати тільки тих, хто матиме два щеплення. 

«У нас адаптивний карантин передбачає, що ми з „зеленого“ рівня виходимо відразу на „жовтий“ на території відразу всієї країни. Надалі, коли застосовується „жовтий“ рівень, відбувається регіональний поділ — десь буде „жовтий“, десь „помаранчевий“, а в деяких регіонах „червоний“ рівень епідемічної небезпеки. Наразі підстав для запровадження „червоного“ рівня немає в жодному з регіонів України. Є тільки показники, щоб перевести всю країну на „жовтий«, — додав очільник МОЗ.

Коментарі

Інші новини по темi