Повідомити про помилку

Петру Порошенку не обрали запобіжний захід: засідання суду перенесли на 19 січня

17 січня 2022 22:44
Політика
views 787
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Печерський районний суд Києва не обрав сьогодні запобіжний захід підозрюваному у державній зраді п'ятому президенту України Петру Порошенку. Рішення оголосять у середу, 19 січня о 14:00. 

«Вихід слідчого судді з нарадчої кімнати для проголошення рішення відбудеться 19 січня о 14-й годині», — оголосив представник суду.


Після цього сьогоднішнє судове засідання оголосили закритим. Зазначимо, що прокуратура просить взяти Порошенка на два місяці під варту із можливістю застави у розмірі мільярда гривень. Сторона звинувачення пояснила необхідність такого заходу характером кримінального провадження, розміром збитків та майновим становищем політика.

Також прокурори просили зобов'язати п'ятого президента не відлучатися з Києва та області, здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти слідчого про зміну місця проживання та носити електронний браслет (у разі сплати застави).

Нагадаємо, 17 січня Петро Порошенко прибувв Київ. Напередодні стало відомо, що нардепа не затримуватимуть, про що раніше говорили його адвокати.

Проте, коли Порошенко уже стояв на паспортному контролі, до нього підійшов співробітник Державного бюро розслідувань з повісткою з викликом до суду. Він проходить підозрюваним у справі про державну зраду.

Зазначимо, прикордонники перевіряли паспорт колишнього президента близько 15 хвилин і не віддавали його. Але потім, все ж такий, документ віддали.

Коментарі

Інші новини по темi