Повідомити про помилку

Петро Порошенко прибув в Україну та виступив з першою заявою

17 січня 2022 10:21
Події
views 1519
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Колишній президент України Петро Порошенко прибув в Київ. Він проходить підозрюваним по справі державної зради.

Напередодні стало відомо, що нардепа не затримуватимуть, про що раніше говорили його адвокати.

Проте, коли Порошенко уже стояв на паспортному контролі, до нього підійшов співробітник Державного бюро розслідувань з повісткою з викликом до суду. Він проходить підозрюваним у справі про державну зраду.

Зазначимо, прикордонники перевіряли паспорт колишнього президента близько 15 хвилин і не віддавали його. Але потім, все ж такий, документ віддали.


П'ятий президент заявив про незаконність спроб не пустити його в країну і виступив із промовою перед українцями.

«Дорогі друзі, у нас на сьогоднішній день відбувається зараз недопуск мене як громадянина України на територію держави. Нас на сьогоднішній день вже понад 10 хвилин прикордонники не допускають, без пояснення будь-яких причин, під приводом якоїсь перевірки не допускають на територію України. Я думаю, що це провокація, яка підбурює до масових акцій, і ми закликаємо прикордонників забезпечити моє конституційне право, як громадянина України, про доступ на територію України», – заявив Порошенко журналістам, які зібралися в будівлі київського аеропорту «Жуляни».


«Зараз йде пряма трансляція. Можете мені пояснити причини? Ви не допускаєте мене на територію України. Адже я не можу силою діяти», – продовжив він, звернувшись також до керівництва Державної прикордонної служби.

Далі п'ятий президент вийшов з аеропорту до українців, які зібралися на його підтримку, і пояснив те, що відбувається.

«Ми тут не для захисту Порошенка, а для захисту України. Я дуже люблю та поважаю свою „Європейську солідарність“, люблю „Справу громад“, люблю „Братів по зброї“. Але дуже важливо, що сьогодні з нами представники інших політичних демократичних сил. Щойно правоохоронці, частина яких були переодягнуті у форму прикордонників, намагалися не допустити мене в Україну. Вони забрали мій паспорт, пояснювали це тим, що мають установити мою особу. Вони нібито мали великий сумнів, що я і є Порошенко. Звичайний паспорт перевіряли понад 15 хвилин, розробляючи сценарій недопуску. Так сильно на нас чекали. Ситуацію нам вдалося вирішити лише завдяки тому, що у складі пасажирів рейсу була велика кількість журналістів. Я хочу подякувати Севгіль Мусаєвій, головному редактору „Української правди“, Соні Кошкіній, головному редактору LB.ua, журналістам Reuters, Франс Прес, ВВС,» – підкреслив політик.


Він додав, що затримання не відбулося завдяки тому, що правоохоронці «злякалися масовки».

«Зараз я йду на суд. І там дамо їм бій, як Путіну у 2014-2015 роках. Усіх чекаю під судом», – закінчив нардеп.

Коментарі

Інші новини по темi