Повідомити про помилку

У Лондоні українці пікетували будинок Зеленського з Pandora Papers

10 жовтня 2021 15:59
Зеленський
views 1805
shares 10
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

9 жовтня українські активісти влаштували акцію протесту під будинком, який згідно з рослідуванням «Слідство.інфо» належить офшорним компаніям «кварталівців».

Представник організації London Euromaidan Андрій Бубернак розповів, що в акції беруть участь українці, а також їхні партнери та однодумці, які сьогодні прийшли підтримати протест проти корупції та відмивання грошей. Зокрема в протесті взяли участь представники організації European Democrat Students.

Читайте також. Pandora Papers: в чому звинувачують Зеленського та яка перша реакція влади

«Нещодавно було опубліковано розслідування Pandora Papers про те, як Зеленський відмив гроші Коломойського з „ПриватБанку“ через офшори та купив собі в Лондоні квартиру, а може й не одну, яка не була задекларована… Ми прийшли сюди показати своє розуміння ситуації, яка в принципі не змінилася за період його президентства. Тобто корупція в Україні залишилася на тому самому рівні, а може й вийшла на новий. І Зеленський своїм прикладом показав, що він не те що бореться з нею, а бере участь у корупційних схемах„, – пояснив Бубернак.

Організатор акції додав, що активісти вимагають не пояснень, а реальні кроки як Зеленського, так і його команди.

«Кожен має відповідати за свої вчинки. Нехай Зеленський відповідає за свої вчинки перед громадянами України. Нехай поверне гроші в Україну. Продасть квартиру чи продасть пару квартир… Нехай їх задекларує. Кожен має право мати житло – ніхто не заперечує. Але нехай воно буде зароблене чесним способом і важкою працею„, — наголосив Бубернак.

 

Коментарі

Інші новини по темi