Повідомити про помилку

«Слузі» Трубіцину повідомили про підозру за хабар у 1,39 млн грн

10 лютого 2022 17:45
Події
views 1139
shares 8
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Генпрокурор Ірина Венедіктова погодила підозру депутату Київської міської ради від «Слуги народу» Владиславу Трубіцину.

Підозри також вручили іншим фігурантам, зокрема, помічнику депутата Олександру Кочу, виконувачу обов'язків директора комунаньного підприємства «Міський магазин» Аману Моламову та ще трьом особам.

За версією детективів НАБУ, депутат Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої вимагали в підприємців хабарі за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Читайте також. НАБУ викрило на хабарі у півтора млн грн депутата-"слугу" з Київради

Організатором відповідних торгів було КП "Міський магазин", на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії, депутат мав владні повноваження ініціювати рішення про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі.

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили "на гарячому".

Коментарі

Інші новини по темi