Повідомити про помилку

ОНОВЛЕНО: НАБУ викрило на хабарі у півтора млн грн депутата-"слугу" з Київради

9 лютого 2022 17:53
Події
views 1044
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні хабаря депутата Київського міської ради від фракції «Слуги народу» Владислава Трубіцина. Його неофіційного помічника затримали.

За інформацією каналу OneNews, затриманий помічник - Олександр Коч.

За словами співрозмовників «СіД», Трубіцин, який у Київраді обіймає посаду голови постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, у змові з п'ятьма пособниками вимагали та отримали хабаря від підприємця за встановлення МАФів.

Як повідомляють джерела, йдеться про 1,5 млн грн неправомірної вигоди.

Наразі затримано неофіційного помічника депутата Трубіцина. Самого політика розшукують, його поки що не затримали. Разом із депутатом у справі фігурує директор одного з комунальних підприємств Києва.

У НАБУ підтвердили викриття депутата Київради і оприлюднили деталі та відео.

Бюро прямо не заявило, що на хабарі викрили саме Трубіцина.

Пресслужба відомства повідомля про затримання його неофіційного помічника та директора комунального підприємства. Також детективи викрили на отриманні хабаря двох заступників директора цього КП і офіційного помічника депутата — Олександра Коча.

За версією слідства, вони організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги у електронних торгах на право розміщення МАФів заздалегідь визначених компаній, а також подальшого безперешкодного використання точок. Йшлося про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо). Свої «послуги» учасники схеми оцінили у 1,39 млн грн на рік, які згодом вони планували розподілити між собою.

При передачі частини неправомірної вигоди у розмірі 1,26 млн грн депутата та ще п'ятьох осіб викрили. Слідчі дії тривають. Детективи НАБУ встановлюють інші обставини вчинення злочину, зокрема й коло осіб, які можуть бути до нього причетними.

Коментарі

Інші новини по темi