Повідомити про помилку

В Кабулі стались нові вибухи після попередження Байдена про можливий теракт

29 серпня 2021 16:25
Аеропорт
views 340
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У місті Кабул пролунав вибух, через кілька днів після того як «Ісламська Держава в Хорасані» вибухами в готелі «Баронс» та в натовпі перед аеропортом вбила 200 людей, повідомив ведучий новин афганського телеканалу TOLO Муслім Ширзад у своєму твіттері.

Джерела повідомили CNN-News18, що за атакою, яка була спровокована ракетою, підозрюється «Ісламська Держава в Хорасані», додавши, що ціль — американці, які залишаються в місті на тлі евакуації.

«Розповіді очевидців та зображення, опубліковані в соціальних мережах, показують, як ракета влучила у житловий будинок у районі Хаджа -Багра поблизу аеропорту Кабула», — пише TOLO News у Twitter.

Відео з місця подій за посиланням у Twitter.

Сполучені Штати також попередили про «специфічну, достовірну загрозу» поблизу аеропорту Кабула і закликали своїх громадян покинути цей район.

Пентагон заявив у суботу, 23 серпня, що він убив дві «важливі» цілі — експертів з логістики джихадистської групи — і поранив ще одного внаслідок удару безпілотника на сході Афганістану у відповідь на вибух смертника в недавньому теракті. Жертви цивільного населення внаслідок нападу не постраждали, сказав генерал-майор Хенк Тейлор на прес-конференції у Вашингтоні.

Військовий експерт Бабак Тагхваї у Twitter заявив, що ісламісти випустили три ракети по аеропорту, проте вони влучили в будинки простих жителів Кабулу.

Нагадаємо, кореспондент ВВС на Близькому Сході Нафісе Конавард перебуваючи в аеропорту після терактів 26 серпня написала, що американських військових попередили про можливість ракетного удару по аеропорту.

Коментарі

Інші новини по темi