Повідомити про помилку

МЗС про навчання «Захід-2021»: Україна використає всі інструменти для відповіді на небезпеку

10 вересня 2021 17:50
Політика
views 152
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Російсько-білоруські навчання «Захід-2021» несуть потенційну небезпеку для України. Використовуватимуться будь-які інструменти, щоб відповісти у разі потреби. Про це стало відомо з віртуальнії дискусії «Крим — дорога до деокупації».

«Захід-2021» — це спільні військові навчання Росії і Білорусі. Будь-які подібні навчання, які проводяться поблизу кордонів України, мають потенційну небезпеку. І це стосується не лише військових навчань, це – постійна загроза, яку ми відчуваємо. Це те, що ми маємо усвідомлювати та координувати, в тому числі, в рамках Кримської платформи", — відзначила Джапарова.

За словами першої заступниці голови МЗС, сьогодні армія України є набагато спроможнішою, ніж у 2014 році.

"Дозвольте мені також нагадати, що армія України не є у тому стані, в якому вона була у 2014 році, вона набагато більш спроможна сьогодні. Ми, як країна, як суспільство, доклали багато зусиль та виділили бюджет, щоб військо України було здатне на відповідь у випадку реальної небезпеки", — додала Джапарова.

У разі небезпеки, як відзначила посадовиця, Україна використовуватиме будь-які інструменти, щоб відповісти на загрозу.

"Ці процеси відбуваються поряд з Україною. Оскільки ми маємо 2000 кілометрів кордону з Росією і більше 1000 кілометрів – з Білоруссю, — для нас це велика небезпека просто на наших кордонах. Безумовно, ми будемо використовувати будь-які інструменти, щоб відповісти на таку небезпеку", — заявила Джапарова.

"Об'єднані зусилля – 2021"
– це навчання оборонного характеру. Про це, сьогодні, 10 вересня, в Києві, під час брифінгу для представників Київської асоціації військових аташе та засобів масової інформації розповів Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Також він зазначив, що стратегічне командно-штабне навчання "Об'єднані зусилля — 2021"— це підсумок річної підготовки, злагодження військових частин і підрозділів Збройних Сил України, практичне відпрацювання набутих знань та демонстрація спільних дій і сумісності з підрозділами збройних сил держав-партнерів.

Відповідно до положень Віденського документу 2011 року, наша держава завчасно офіційно повідомила країни-учасниці ОБСЄ про стратегічне командно-штабне навчання "Об'єднані зусилля — 2021" та участь у ньому держав-партнерів.

"Стратегічне командно-штабне навчання "Об'єднані зусилля — 2021" — це навчання оборонного характеру, спрямоване на захист України, підвищення її оборонних спроможностей та взаємосумісності зі збройними силами держав-партнерів", — наголосив генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Стратегічне командно-штабне навчання відбудеться у період з 22 по 30 вересня 2021 року на всіх основних військових полігонах, а також в акваторії Чорного й Азовського морів.

Під час підготовки були враховані сучасні підходи до застосування військ (сил) країн-членів НАТО, а також досвід збройних конфліктів останніх років та Антитерористичної операцій й операції Об'єднаних сил.

У ході розробки навчання використано один з можливих варіантів розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України.


Які країни візьмуть участь:

- Великобританія
- Грузія
- Італія
- Йорданія
- Канада
- Латвія
- Литва
- Молдова
- Польща
- Словаччина
- Румунія
- США
- Угорщина
- Швеція 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Росія провела в Криму навчання з протиповітряної оборони. Навчання провели дивізіони російських зенітно-ракетних комплексів С-400 "Тріумф".

Військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони.

На основному етапі навчання особовий склад ЗРК С-400 "Тріумф" відпрацював алгоритм дій при надходженні інформації про наближення авіації "умовного противника".

"Потім військовослужбовці виконали виявлення, ідентифікацію та знищення повітряних цілей шляхом проведення електронних пусків ракет", — йдеться в повідомленні.

Коментарі

Інші новини по темi