Повідомити про помилку

Міжнародний Олімпійський комітет відреагував на зникнення тенісистки Пенг Шуай в КНР

21 листопада 2021 13:41
Спорт
views 1313
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає Deutsche Welle.

Комісія спортсменів Міжнародного Олімпійського Комітету сподівається на оприлюднення інформації про місцезнаходження Пен Шуай.

Пен Шуай 35 років. Вона найвідоміша китайська тенісистка у світі та певний час мала статус першої ракетки світу в парному рейтингу.

Пен є володаркою першості на двох турнірах Великого шолому у жіночому парному розряді, а також учасницею трьох літніх Олімпійський ігор — у Ріо, Лондоні та Пекіні.

2 листопада Шуай зробила допис у китайських соціальних мережах, у якому звинуватила 75-річного відставного комуністичного всокопосадовця, Чжана Гаолі у зґвалтування .

Чжана Гаолі у різні часи обіймав посади першого віце-прем'єра Держради КНР та високопосадовця у системі Постійного комітету Політбюро Комуністичної партії Китаю (до 2018). 

Після публікації допису у Sina Weibo текст був негайно видаленим, а слідом за ним — усі згадки про нього у китайському інтернеті, в тому числі репости, коментарі та інше.

Пост Пен став першим публічним викриттям сексуального насильства вищим керівництвом Комуністичної партії Китаю в історії. 
Всі її сторінки у соціальних мережах заблоковані.

Інформації, де знаходиться тенісистка, досі немає. 

Читайте також. В КНР після звинувачення віцепрем'єра у зґвалтуванні зникла колишня перша ракетка світу

«Разом зі світовою спільнотою комісія спортсменів МОК дуже стурбована ситуацією з триразовою учасницею Олімпійських ігор Пенг Шуай, ми підтримуємо підхід тихої дипломатії, який використовується, і сподіваємося, що він призведе до оприлюднення інформації про місцезнаходження Пенг Шуай і підтвердження її безпеки і благополуччя„, — написала в Твіттері Емма Терхо, голова комісії спортсменів МОК.

Жіноча федерація тенісу (WTA) заявила, що припинить будь-яку співпрацю з Китаєм, якщо влада країни не проведе розслідування за звинуваченнями тенісистки. Зокрема, WTA може скасувати всі турніри, які повинні були проходити в Китаї. У 2022 році на території КНР планувалося провести 10 змагань, на які вже виділили мільйони доларів.

Коментарі

Інші новини по темi