Повідомити про помилку

Міноборони «проведе розмову» з Магучіх після спільного фото з російською чемпіонкою на Олімпіаді

8 серпня 2021 20:42
Політика
views 1841
shares 19
comments 9
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Міністерстві оборони відреагували на спільну світлину святкування молодшого лейтенанта ЗСУ Ярослави Магучіх та капітана збройних сил РФ, довіреної особи Володимира Путіна Марії Ласіцкене.

Нагадаємо, Ласіцкене під прапором ОКР отримала золоту медаль у стрибках в висоту.

Українська атлетка Ярослава Магучіх виграла бронзу.

Після цього Магучіх та Ласіцкене зробили спільне фото з прапорами України та ОКР відповідно.

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що відомство проведе розмову зі спортсменкою.

«Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна, і це накладає певні обмеження та відповідальність», — зазначила Маляр.

Вона підкреслила, що в українській збірній на Олімпіаді виступали 60 армійців. Всього Україна делегувала на Ігри в Токіо 157 осіб.

Заступниця міністра справедливо зауважила, спільні фото з російськими спортсменами Росія може використати «як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що „їх тут немає“.

„Необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об'єктом інформаційних спецоперацій ворога«, — додала Маляр.

Також пані Маляр закликала „не цькувати“ Магучіх. Водночас російські ЗМІ, зокрема — „Газета.ru“ — вже випустили матеріали про „цькування“ Магучіх. Росіяни розповідають про „цькування“, наводячи приклад допису активіста Сергія Стерненка.

„Молодший сержант ЗСУ Ярослава Магучіх обіймалась із капітаном збройних сил країни-агресора РФ Марією Ласіцкене. Колеги Марії вбивають колег Ярослави, але її, схоже, це не турбує. Так само як не турбує той факт, що Ласіцкене — довірена особа путіна. Просто спорт поза людяністю. Тим часом на фронті ще одного нашого воїна вбили російські окупанти“, — відреагував на вчинок Магучіх Стерненко.

 

Коментарі

Інші новини по темi