Повідомити про помилку

Олімпіада: Україна отримала ще дві бронзи в синхронному плаванні та стрибках в висоту

7 серпня 2021 17:30
Спорт
views 199
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх завоювала бронзову медаль у стрибках в висоту. Спортсменка підкорила позначку в 2 метри. На жаль, їй не вдалося з третьої спроби підкорити висоту в 2 м 4 см. особистий рекорд Магучіх — 2 м 6 см, як і в переможниці змагань Ласіцкене.

Перше місце посіла представниця ОКР — Марія Ласіцкене з результатом в 2 м 4 см, друге — в австралійки Ніколи Макдермотт (2 м 2 см).

За медалі також боролися українки Ірина Геращенко та Юлія Левченко.

У кваліфікації Геращенко та Левченко мали проблеми з висотою 1 м 95 см, взявши її з третьої спроби. Магучіх одного разу не подолала висоту 1 м 90 см.

Саме Магучіх була однією із головних претенденток на перемогу у стрибках у висоту. Вона підходила до Олімпійських Ігор у якості лідерки сезону за подоланої висотою — 2 м 3 см.

У артистичному (синхронному) плаванні збірна України також посіла третє місце.

За Україну виступали Марина та Владислава Алексєєви, Марта Фєдіна, Катерина Різник, Анастасія Савчук, Аліна Шинкаренко, Ксенія Сидоренко і Єлизавета Яхно.

Це перша команда медаль в історії України у цьому виді спорту, зазначили в Національному олімпійському комітеті.

Нагадаємо, 7 серпня боксер у ваговій категорії до 75 кг Олександр Хижняк приніс Україні срібло, поступившись бразильському супернику в фіналі.

Загалом, за 15 змагальних днів токійських Олімпійських Ігор Україна здобула 18 медалей, з низ 5 срібних та 12 бронзових. Єдине золото у категорії до 87 кг виграв борець Жан Беленюк. У ще одного представника греко-римського стилю Парвіза Насібова срібна медаль у вазі до 67 кг. Срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. Срібло та бронзу виграла веслувальниця Людмила Лузан — вона стала третьою на дистанції 200 м на каное-одиночці, та фінішувала другою на дистанції 500 м з Анастасією Четвериковою. 

8 серпня  відбудеться церемонія завершення 32 літніх Олімпійських Ігор.

Коментарі

Інші новини по темi