Повідомити про помилку

Дві великі групи мігрантів незаконно пробралися через кордон із території Білорусі в Польщу

10 листопада 2021 10:22
Події
views 533
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Дві великі групи мігрантів нелегально перетнули кордон і потрапили до Польщі з території Білорусі. В ніч проти 10 листопада мігранти порвали обладнані колючим дротом прикордонні паркани.

Групи з не менше кількох десятків іноземців прорвали огорожі на околицях Кринки та Біловежі. Ситуація залишається напруженою, повідомляють польське радіо Białystok та видання Onet Wiadomosci.

Прикордонна служба Польщі повідомила, що кілька людей вдалося видворити. Речниця Підляського прикордонного загону Катажина Зданович заявила, що в обох випадках паркани були зламані із застосуванням сили. Пізніше у поліції повідомили, що всі мігранти були затримані.

Водночас у таборі біженців під селом Кузниця напруженість трохи спала, там із білоруського боку пункту пропуску «Брузги» залишаються щонайменше кілька сотень людей. Польські служби повідомляють, що біженці отримували їжу від білорусів.


«Мігранти мають намети, спальні мішки, а ввечері вони палять багаття, щоб зігрітися. Їх також постійно охороняють білоруські служби», – йдеться в матеріалі.

За оцінками польських служб, на кордон двох країн прибуло 2-4 тисячі мігрантів. За останніми даними, близько 800 осіб залишаться в таборі неподалік від Кузниці, а частина біженців мала переїхати на північ, у бік кордону з Литвою.


Нагадаємо, 8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Туди прибула велика група мігрантів у супроводі білоруських силовиків. Вони вчинили кілька спроб прориву через кордон, проте всі безуспішні.

Надвечір мігранти облаштували табір поруч з кордоном. У Польщі кажуть, що у безпосередній близькості до кордону може перебувати 2-3 тисячі людей.

Коментарі

Інші новини по темi