Повідомити про помилку

Міноборони Польщі оголосило бойову готовність на кордоні з Білоруссю

8 листопада 2021 13:08
Події
views 557
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Міністерстві оборони Польщі заявили про оголошення бойової готовності на кордоні з Білоруссю. Наразі там чергують понад 12 тисяч солдатів. Про це стало відомо з Twitter-акаунта міністра оборони Польщі Маріуша Блащака.

«На кордоні чергують понад 12 тисяч солдатів. Ми підняли стан бойової готовності. Разом зі службами Міністерства внутрішніх справ та адміністрації ми готові захищати польський кордон», — написав він.

Зазначимо, у Білорусі біля кордону з Польщею зібралася величезна група мігрантів. Про це повідомило міністерство оборони Польщі.

У твіттері відомства опублікували відео, зняте з повітря, на якому видно, що безпосередньо біля прикордонної смуги з білоруської сторони знаходяться кілька сотень людей. Скупчення мігрантів спостерігається неподалік від Гродна, в районі КПП Брузгі (Білорусь) і Кузьниця (Польща). Прикордонники Литви, кордон якої знаходиться за 40-50 кілометрів від місця події, вирішили передислокувати свої сили.




«До можливих сценаріїв ми готувалися у вихідні, сьогодні вже будуть ухвалюватися рішення, зараз відбуваються зустрічі зі штабом Збройних сил Литви, плануємо скористатися можливістю дислокації додаткової кількості військових у бойовій готовності. Також наразі вже узгоджено дії з поліцією, Службою громадської безпеки, передислокуються наші сили. Ми готуємось до всіх можливих сценаріїв»,
— цитує місцеве видання «Делфі» начальника прикордонної служби Литви Рустама Любаєва.

Нагадаємо, що білоруський режим Олександра Лукашенка з літа 2021 року займається розпалюванням нової міграційної кризи в ЄС.

Європейський Союз звинувачує білоруську владу в тому, що вона свідомо приймає мігрантів з Близького Сходу та Африки до Мінська, а потім відправляє їх пішки до кордону з європейськими країнами. Спочатку мігрантів скеровували до кордону Литви, але тепер потік змістився в сторону Польщі.

Коментарі

Інші новини по темi