Повідомити про помилку

Борис Джонсон та Еммануель Макрон домовилися спільно працювати над новими санкціями проти Росії

5 лютого 2022 21:14
Політика
views 197
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон та президент Франції Еммануель Макрон обговорили Україну під час телефонної розмови 5 лютого. Лідери домовилися разом працювати над новими санкціями щодо Росії. Про це повідомляє пресслужба прем'єра Британії.

Політики погодилися з тим, що першочерговим завданням є пошук дипломатичного рішення конфлікту між Україною та Росією.

«Джонсон і Макрон наголосили, що НАТО необхідно об'єднатися перед російською агресією. Вони домовилися продовжити спільну роботу щодо розробки пакету санкцій, які набудуть чинності негайно, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну, – йдеться у повідомленні.


Зауважимо, напередодні Джонсон обговорив з канцлером Німеччини спільну роботу над санкціями проти Росії у випадку вторгнення на територію України. Також сьогодні про Україну говорили Макрон та генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Як розповів Столтенберг, він проінформував главу Єврокомісії про продовження нарощування російських сил поблизу України, а також про дестабілізуючі дії з боку Росії.

«Важливо підтримувати тісну координацію між НАТО та ЄС на наступних кроках, включаючи санкції (щодо Росії — ред.)», — наголосив він.

Крім того, генсек НАТО в розмові з Макроном висловив йому подяку за особисту прихильність підходу Альянсу щодо Росії — стримування, оборона та діалог. Також вони говорили про загрозу вторгнення Росії в Україну.

«Єдність НАТО є ключовою в цей момент», — зазначив Столтенберг.

Коментарі

Інші новини по темi