Повідомити про помилку

Атомна субмарина США «Конектикут» врізалась в невідомий об'єкт в Південно-Китайському морі

9 жовтня 2021 12:39
Події
views 1560
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в заяві Тихоокеанського флоту США та матеріалі CNN.

«USS Connecticut (SSN 22) наштовхнувся на об'єкт під час занурення 2 жовтня під час роботи в міжнародних водах в Індо-Тихоокеанському регіоні. Загрозливих для життя травм немає», — йдеться в повідомленні флоту.

Швидкоштурмовий підводний човен класу "Seawolf" USS Connecticut (SSN 22) «залишається у безпечному та стабільному стані». Атомна установка та відсіки USS Connecticut не постраждали і продовжують працювати.

«Оцінюється ступінь пошкодження решти підводного човна. ВМС США не зверталися за допомогою. Інцидент буде розслідуватися», — додали у флоті.

Водночас журналісти з посиланням на американських чиновників пишуть, що в результаті аварії постраждали кілька моряків.

Нез1ясованим залишається, який об'єкт міг вразити підводний човен класу Seawolf під час занурення.

«Коннектикут» діяв у водах Південно-Китайського моря, оскільки США та їх союзники проводили масштабну багатонаціональну демонстрацію сили в регіоні під керівництвом ударної групи авіаносців Сполученого Королівства.

Читайте також: Тайвань готується до війни з Китаєм, — глава МЗС

США, Великобританія, Японія, Австралія, Канада та Нідерланди, включаючи три авіаносці, проводять навчання у Південно-Китайському морі та навколо нього.

Минулої суботи, 2 жовтня, 39 китайських військових літаків, включаючи винищувачі та стратегічні бомбардувальники, увійшли до тайванської зони протиповітряної оборони, змушуючи тайванські ВПС піднімати в повітря літаки для перехоплення та розгортати ракети ППО для спостереження. Через два дні Китай надіслав 56 літаків протягом 24 годин — це найбільша кількість з часу початку  публікації подібної інформації Тайванем, яку він розпочав у 2020-му.

Французьке Le Figaro заявляє, що в інциденті з «Коннектикутом» постраждали 11 моряків США.

Нагадаємо, Франція залишилась за бортом найбільшого можливого оборонного контракту на замовлення дизельних субмарин у Австралія, коли та оголосила про створення оборонного союзу з Великою Британією та США. Союз австралійці закріпили замовленням атомних субмарин.

Коментарі

Інші новини по темi