Повідомити про помилку

Тайвань готується до війни з Китаєм, — глава МЗС

4 жовтня 2021 18:15
За кордоном
views 4624
shares 22
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це голова МЗС Тайваню Джозеф Ву заявив у інтерв'ю автралійському АВС.

Міністр закордонних справ Тайваню попереджає, що його країна готується до війни з Китаєм, і закликає Австралію збільшити обмін інформацією та співробітництво в галузі безпеки, оскільки Пекін, за його словами, активізує кампанію військового залякування.

Так міністерство оборони країни зазначило, що першого жовтня 38 військових літаків КНР порушили зону ідентифікації протиповітряної оборони країни. Це найбільша кількість літаків, задіяних в такого роду провокації, за словами офіційного Тайбею.

«Лякають? Звичайно. Дивно, але КНР більше навіть не турбується принести офіційні вибачення„, — прокоментували в міноборони Тайваню.

У відповідь Тайвань підняв у повітря власну авіацію.

Виступаючи у програмі ABC China Tonight, міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що якщо Народно-визвольна армія Китаю розпочне реальний напад, його демократична держава буде готова відбити атаку.

«Захист Тайваню знаходиться в наших руках, і ми абсолютно віддані цьому„, — сказав пан Ву в інтерв'ю Стен Грант на ABC.

«Якщо Китай збирається розпочати війну проти Тайваню, ми будемо боротися до кінця, і це наше зобов'язання. Я впевнений, що якщо Китай збирається розпочати атаку на Тайвань, я думаю, що вони також зазнають величезних втрат», — додав міністр.

Водночас Ву привітав військовий союз Австралії, Британії та США, спрямований проти КНР, відзначивши, що сам Тайвань не планує створювати флот ядерних субмарин — має іншу стратегію оборони від комуністів.

Зазначимо, це не вперше цьогоріч КНР здійснює такі прольоти в зоні ідентифікації протиповітряної оборони Тайваню.

Так, 15 червня двадцять вісім літаків ВПС Китаю, включаючи винищувачі та стратегічні бомбардувальники, здатні мати ядерну зброю, увійшли до Тайванської зони ідентифікації протиповітряної оборони (ADIZ). Уряд Тайваню (республіка Китай) заявив тоді, що це наймасштабніше порушення повітряного простору країни з боку КНР. 

Тоді материковий Китай вчинив такі дії на тлі заяви «Великої Сімки», в якій країни засудили дії Китаю підкресливши важливість миру та стабільності в Тайванській протоці.

Зі свого боку комуністи заявили, що «не потерплять» іноземних сил, які втручаються в тайванські питання, і повинні рішуче реагувати на такі акти «змови», після того, як острівна держава повідомила про найбільше вторгнення китайської авіації.

 

 

 

Коментарі

Інші новини по темi