Повідомити про помилку

Уряд виділяє 16,6 млрд грн із стабілізаційного фонду на страхування польотів

13 лютого 2022 21:53
Події
views 256
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це оголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Уряд виділяє 16,6 млрд грн, аби гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України„,  — зазначив прем'єр.

За його словами, ввечері 13 лютого на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів ухвалили зміни до використання коштів Резервного фонду Державного бюджету, а також виділили кошти для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній.

«Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, що зараз перебувають за кордоном„, — сказав Шмигаль.

Читайте також. «Відкрите небо» під загрозою: власник бортів SkyUP заборонив літакам сідати в Україні

У розпорядженні йдеться про те, що кошти знаходитимуться на рахунках Мінінфраструктури, аби гарантувати безпеку польотів на території України з 14 лютого і до «врегулювання зовнішньополітичних загроз».

Тепер Мінінфраструктури повинно затвердити перелік повітряних суден, на які поширюватиметься надання держгарантій. Після врегулювання загроз, невикористані кошти спрямують на відновлення обсягів резервного фонду бюджету.

Міністерству фінансів доручено забезпечити погодження перерозподілу видатків з бюджетним комітетом Верховної Ради  та внести відповідні зміни до розпису бюджету.

 

Коментарі

Інші новини по темi