Повідомити про помилку

«Відкрите небо» під загрозою: власник бортів SkyUP заборонив літакам сідати в Україні

13 лютого 2022 13:56
Події
views 395
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на коментар компанії.

Український авіаперевізник SkyUP був змушений посадити літак, який прямував з Мадейри до Києва, у Кишиневі через негайну заборону ірландського власника літака на входження до повітряного простору України.

В SkyUP заявили, що були змушені відмовитися від повернення на власну базу у Київ через загострення безпекової ситуації та вимоги власника літака.

 «12 лютого 2022 року лізингодавець — резидент Ірландії — повідомив авіакомпанію про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва» — пояснили в авіакомпанії.  

SkyUp зуміла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту — в Кишиневі — та організувати трансфер для 175 пасажирів до Києва. Також, всіх пасажирів було  забезпечено харчуванням. 

В МЗС повідомили, що посольство України в Молдові надає консульську допомогу пасажирам літака української авіакомпанії SkyUp.

Тим часом, «УП» пише, що міжнародні страхові компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, з понеділка, 14 лютого, припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій – відтак авіакомпанії вимушені припинити польоти, хоча про закриття авіапростору не йдеться.

У неділю проходить засідання уряду, за його результатами мають оприлюднити деталі про польоти над Україною.

Коментарі

Інші новини по темi