Повідомити про помилку

У Харкові обрали нового голову облради

19 серпня 2021 12:17
Політика
views 553
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Депутати Харківської обласної ради обрали нового голову - ним стала депутатка від «Слуги народу Тетяна Єгорова-Луценко.

Зазначимо, Тетяна Єгорова-Луценко брала участь у проміжних виборах до Верховної Ради 9 скликання 2020 року по 179 округу, що на Харківщині. Балотувалася як безпартійна самовисуванка. Вела активну кампанію на окрузі.

З грудня 2017 по грудень 2019 року була керівницею Головного територіального управління юстиції в Харківській області.

У 2016 році захистила кандидатську дисертацію у НЮУ ім. Ярослава Мудрого на кафедрі екологічного права.

Нагадаємо, за звільнення Товмасяна на позачерговій сесії облради 19 серпня проголосували 88 депутатів. Голосування відбувалося таємно.

Засідання облради почалося з розгляду питання про звільнення Товмасяна у зв'язку з достроковим припиненням повноважень.

Депутат від «Слуги народу» Артур Товмасян очолював Харківську обласну раду VIII скликання з 11 грудня 2020 року. 4 серпня голові Харківської облради Артуру Товмасяну висунули підозру в отриманні 1,05 млн грн хабаря. 

За версією слідства, на початку 2021 року голова Харківської обласної ради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника адвоката.

17 серпня підозрюваний у хабарництві голова Харківської облради Артур Товмасян написав заяву про складення повноважень і підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 19 серпня.

Коментарі

Інші новини по темi