Повідомити про помилку

Депутати Харківської облради проголосували за звільнення Артура Товмасяна з посади голови

19 серпня 2021 11:53
Політика
views 97
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

За звільнення Товмасяна на позачерговій сесії облради 19 серпня проголосували 88 депутатів. Голосування відбувалося таємно.

Засідання облради почалося з розгляду питання про звільнення Товмасяна у зв'язку з достроковим припиненням повноважень.

Сам Товмасян повідомив, що подав заяву про складання повноважень.

Результати голосування:

- За: 88

- Проти: 5

- Не голосували: 2

- Утрималися: 1

- Відсутні: 24


Також на порядку позачергової сесії питання про обрання голови Харківської облради та про визначення умов оплати праці голови облради.

Нагадаємо, депутат від «Слуги народу» Артур Товмасян очолював Харківську обласну раду VIII скликання з 11 грудня 2020 року. 4 серпня голові Харківської облради Артуру Товмасяну висунули підозру в отриманні 1,05 млн грн хабаря. 

За версією слідства, на початку 2021 року голова Харківської обласної ради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника адвоката.

17 серпня підозрюваний у хабарництві голова Харківської облради Артур Товмасян написав заяву про складення повноважень і підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 19 серпня.

 

Коментарі

Інші новини по темi