Повідомити про помилку

Голові Харківської облради Товмасяну вручили підозру в отриманні хабаря 1 млн грн

4 серпня 2021 20:00
Політика
views 305
shares 1
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну вручили підозру. Йому інкримінують отримання хабаря у розмірі понад 1 млн гривень. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.


Товмасяна підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 1,05 млн гривень. Його дії кваліфікували за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу главі облради.


За версією слідства, на початку 2021 року голова Харківської обласної ради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.


Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника адвоката.


Нагадаємо, заступника голови Харківської обласної ради Андрія Малиша та адвоката Руслана Танабаша затримали 22 липня детективи НАБУ. Дії Малиша кваліфікували за ч. 4 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу, а адвоката — за ч.5 ст.27, ч.4 ст. 368 (пособництво в отриманні неправомірної вигоди) Кримінального кодексу. 24 липня Малиша арештували із заставою 4,75 млн гривень. 28 липня за нього внесли заставу, наступного дня чиновник вийшов із СІЗО. За його ймовірного спільника заставу 714 тисяч гривень внесли ще 27 липня.


23 липня в НАБУ підтвердили обшуки у голови Харківської облради Артура Товмасяна, однак спростували інформацію про його затримання.


Артур Товмасян з квітня 2020 року очолював Харківську райдержадміністрацію. До того працював на різних посадах в органах юстиції, в тому числі очолював Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області і був заступником начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби в Харківській області.

Коментарі

Інші новини по темi