Повідомити про помилку

Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України паралімпійцю Максиму Крипаку

17 вересня 2021 11:49
Події
views 963
shares 9
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Володимир Зеленський присвоїв паралімпійцю Максиму Крипаку звання Героя України. Він є десятикратним паралімпійських чемпіоном з плавання. Про це повідомили на зустрічі президента з паралімпійцями.

«Особливо на Іграх в Токіо засяяла зірка Максима Крипака, і наш український плавець здобув 7 нагород. Це великий результат. Покращив рекорд, який тримався 11 років і був визнаний кращим спортсменом XVI Паралімпійських ігор», – наголосив Зеленський.


Він додав, що Крипак є десятикратним паралімпійським чемпіоном. Глава держави сказав паралімпійцю, що українці «прикуті до екранів, коли він пливе, бо він – їхній герой».

«І відтепер – герой України», – підсумував Зеленський. Після цих слів зачитали президентський указ про присвоєння Крипаку звання Героя України.

У відповідь спортсмен подякував своїй команді, пообіцяв з гордістю носити звання Героя і попросив президента допомогти відкрити центр для плавців такою ж, якою був в Євпаторії.

Нагадаємо, український плавець Максим Крипак на Паралімпіаді-2020 в Токіо завоював п'ять золотих медалей, а також встановив кілька рекордів.

Коментарі

Інші новини по темi