Повідомити про помилку

Український плавець зі світовим рекордом завоював своє четверте «золото»

2 вересня 2021 14:11
Спорт
views 240
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Українець Максим Крипак побив свій же світовий рекорд у запливі на 100 метрів на спині, фінішувавши першим із результатом 57,19 секунди. Це «золото» стало для нього вже четвертим на Паралімпіаді в Токіо. Про це відомо з Twitter Паралімпійських ігор.

«Світовий рекорд у запливі на 100 м на спині серед чоловіків в категорії S10 побитий. „Золото“ у Максима Крипака з України», — йдеться в повідомленні.

Слідом за ним дистанцію подолав італієць Стефано Раймонді (59,36), а третє місце посів француз Флоран Маре (1:01,30). Інший наш співвітчизник Станіслав Попов із часом 1:03,54 закінчив заплив на сьомій позиції.



Відзначимо, що крім чотирьох нагород вищого ґатунку Крипак також виграв по одному «сріблу» та «бронзі» на Іграх у столиці Японії. Світовий рекорд, який побив наш співвітчизник, спочатку був встановлений ним на Паралімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро (57,24).

В активі української команди вже 20 золотих медалей, що дозволило їй повернутися до топ-5 медального заліку.

Нагадаємо, українські легкоатлети Марія Помазан і Владислав Загребельний виграли дві золоті медалі в легкій атлетиці, які стали вже 18-ю і 19-ю для нашої збірної на Паралімпіаді в Токіо. Перша перемогла на змаганнях зі штовхання ядра, а другий – на турнірі зі стрибків у довжину. 

Коментарі

Інші новини по темi