Повідомити про помилку

Каральна психіатрія: росіяни перевезли Джеляля з СІЗО в психлікарню

8 жовтня 2021 20:55
Крим
views 91
shares 3
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив адвокат Микола Полозов у Facebook.

«Буквально напередодні адвокатам Нарімана Джелялова стало відомо, що його вивезли із СІЗО Сімферополя, де він утримувався останній місяць. Як з'ясувалося, його перемістили в 15-е відділення Кримської республіканської психіатричної лікарні № 1 ім Н.І. Балабана„, — поінформував Полозов.

За його словами, це відділення, де проводиться стаціонарна психолого-психіатрична експертиза стосовно підслідних осіб, яких тримають під вартою.

Читайте також. ФСБ звинуватило затриманого в Криму заступника голови Меджлісу в роботі на українську розвідку

Сам заступник Чубарова відмовився проходити експертизу, адже оскільки підстав для її призначення не було.

«Жодних інших причин прийняття слідчим рішення про направлення Нарімана Джелялова на психіатричну експертизу, крім як застосування каральної практики, припустити неможливо», — сказав адвокат.

Він додав, що після того, як стало відомо про місцезнаходження Джеляля, його негайно відвідала адвокат Еміне Авамілєва і з'ясувалося, що заступника голови Меджлісу вивезли із СІЗО ще вчора, сама психолого-психіатрична експертиза триватиме від 21 до 28 днів.

Адвокат зазначив, що захист оскаржуватиме незаконне процесуальне рішення слідства про направлення Джелялова в стаціонар психіатричної клініки.

Нагадаємо, 3 і 4 вересня в Криму ФСБ затримала першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемових та Шевкета Усеїнова.

Після хвилі арештів у Криму активісти з'їхались під офіс ФСБ у Сімферополі. Там російські силовики спакували понад 40 осіб, в тому числі члена Меджлісу та голову центрвиборчкому Курултаю.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеїнов отримали 14 і 15 діб «адміністративного арешту» відповідно, після закінчення якого були звільнені.

Нарімана Джелялова спочатку звинуватили у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на «вчинення диверсії» (частина 1 статті 281 КК РФ). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

1 жовтня так званий Верховний суд Криму на закритому засіданні розглянув апеляційну скаргу на його арешт і ухвалив рішення про тримання його під вартою до 3 листопада.

Коментарі

Інші новини по темi