Повідомити про помилку

«Динамо» програло «Баварії», забивши перший гол у ЛЧ

23 листопада 2021 21:52
Спорт
views 2593
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Київське «Динамо» у 5-му турі групового етапу Ліги чемпіонів з рахунком 1:2 програло мюнхенській «Баварії». Поєдинок у квартеті Е відбувся на столичному НСК «Олімпійському», яке засипало першим снігом. На голи німецької команди від Левандовскі і Комана в першому таймі, кияни відповіли результативним ударом Гармаша в другій 45-хвилинці.

«Баварія», незважаючи на те, що прилетіла без семи основних футболістів, прогнозовано розпочала першим номером, і вже на 2-й хвилині створила небезпечний момент біля воріт Бущана. Потужний «постріл» Горецька прийняв на себе Толіссо. Відразу після цього гра ненадовго перервалася, доки стюарди ловили напівголого вболівальника.

Кияни за першої ж нагоди намагалися вертикальними передачами знаходити попереду Циганкова, але засніженим газоном футболістові було складно розігнатися.

На полі було багато боротьби та сумбуру, де господарі доводилося більше відпрацьовувати в обороні. «Динамо» практично всім складом було за лінією м'яч.

«Баварія» у своїх позиційних атаках нічим не виділялася, крім неточного дальнього удару на самому початку зустрічі. Але тиск зростав і на 14-й хвилині німці прогнозовано забили гол.

Кияни зробили небезпечний випад в середині тайму. Німці пропустили швидку контратаку, в ході якої відразу чотири гравці «Динамо» вибігали на одного захисника «Баварії», але передача Циганкова на мокрому газоні виявилася не точною.


Знову кияни втекли в хорошу контратаку, Циганков практично увійшов до штрафного майданчика, але у нього з-під ніг м'яч у підкаті вибив Горецька. Круглий полетів у бік воріт Нойєра, який, намагаючись вибити ногою, махнув повз. Але м'яч зрадницьки для киян влучив у штангу.

У другому таймі Луческу поміняв Вітіньо замість Шкуріна та Гармаша замість де Пени, і це освіжило напад. У дебюті другої половини чемпіон України влаштував справжній штурм, де Шапаренко мав шикарну нагоду забити гол, але бездоганно виявив себе Мануель Нойєр.

Було помітно, що німецький чемпіон грає за результатом, не включаючи швидкості та особливо не рухаючись у захисті. Цим намагалася скористатися українська команда, але до удару до рамки справа не доходила.


Ближче до середини тайму українці втомилися, чим одразу скористався суперник. Високим пресингом клуб із Мюнхена притиснув наших гравців до своїх воріт, але все закінчилося лише не сильним ударом у руки Бущану.

На 70-й хвилині «джокер» Луческу зіграв свою роль і «Динамо» забило перший гол у Лізі чемпіонів сезону 2021/2022. Після чергової масованої атаки киян Віталій Миколенко розрізну передачу на Гармаша і Денис зробив рахунок 1:2. 

Окрилені українці могли забивати і другий, коли Нойєр відбив м'яч у штангу, а на добиванні кияни зіграли незграбно.

«Динамо» — «Баварія» — 1:2

Гармаш, 70-Левандовскі, 14, Коман, 42

«Динамо»: Бущан-Кендзера (Караваєв, 76), Забарний, Сирота, Миколенко-Сидорчук, Шапаренко-Циганков, Буяльський, Де Пена (Вітіньо, 46) — Шкурін (Гармаш, 46).

«Баварія»: Нойер-Павар, Ньянзу (Тілльман, 85), Ернендес (Сарр, 46), Девіс-Горецька, Толіссо-Сане (Річардс, 88), Мюллер, Коман (Рока, 67) — Левандовскі.

Коментарі

Інші новини по темi