Повідомити про помилку

В Україні відзначають День Збройних сил

6 грудня 2021 10:23
Події
views 839
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У понеділок, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України. Зокрема, вшановують відважних і сміливих людей, які є справжніми патріотами своєї держави, котрі будь-якої хвилини готові стати для неї захистом і опорою.

У Києві, Харкові, Львові, Одесі, Краматорську відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення 30-ї річниці Збройних сил України. Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«6 грудня о 18:00 одночасно у містах Київ (Михайлівська площа), Харків (площа Свободи), Львів (площа перед пам'ятником Тарасу Шевченку), Краматорськ (площа Миру) та Одеса (Морський вокзал) відбудуться основні урочистості з нагоди відзначення 30-ї річниці Збройних сил України за участю глави держави, керівництва Міністерства оборони та Збройних сил», — йдеться у повідомленні. 


Нагадаємо, проголосивши 1991 року незалежність, Верховна Рада в стислий термін прийняла низку законодавчих актів, що стосуються військової сфери. Основні документи — Концепція оборони та будівництва Збройних Сил України, постанова Про Раду оборони України, закони України Про оборону України, Військова доктрина України та вищезазначений закон Про Збройні Сили України — визначили вектор розвитку Збройних Сил держави на всі наступні роки. Зараз армія України одна з найпотужніших у Європі, оснащена ядерною зброєю та відносно сучасними зразками озброєння, та військової техніки.

До складу Збройних Сил України входять Сухопутні війська, Повітряні сили та Військово-морські сили. Українська армія має захищати суверенітет та територіальну цілісність української держави, а також забезпечувати безпеку її громадян. Крім того, ЗСУ беруть участь у міжнародних військових операціях, у тому числі під егідою ООН.

Сьогодні відбувається відродження українських збройних сил. Прийнято нову Стратегію національної безпеки України та Військову доктрину України. ЗСУ переозброюється, реформується та впроваджує нові стандарти. У день свята Президент країни традиційно виступає з вітальним словом з нагоди святкування, вітає офіцерський та рядовий склад, а також ветеранів Збройних Сил України. Нагадаємо, що 14 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць.

Коментарі

Інші новини по темi